24 januari 2009

Mina Kaniner

Namn: Olle

Född: 2004-04-03

Pap: XQuisit - Mam: Nathalie
Syskon: Britta och Bosse
Avkommor: Lisa, Lilly, Lasse.

Info: Olle är en snäll kastrerad hanne. Hoppning är inte hans grej då han innan hindret lägger sig på marken och sprattlar sig ur selen. Olle är en riktig Mys-Olle. När man kliar honom i nacken blir han alldeles stilla och lung. Riktigt mysig att hålla, ligger stilla och kryper ner huvudet i armvecket på en.

Namn: Britta
Född: 2004-04-03
Pap: XQuisit - Mam: Nathalie
Syskon: Olle och Bosse
Avkommor: Några sålda kullar och Lisa, Lilly och Lasse.
Info: Britta kan vara lite grinig om man fixar och plockar i hennes bur när hon är där och när man håller henne gnager hon gärna på jackan man har på sig. Annars trevlig kanin men ändå bestämd mot andra kaniner då hon vill ha maten före sin burkompis. Duktig på att hoppa och trevlig att hämta ut hagen.

Namn: Lisa
Född: 2005-08-13
Pap: Olle - Mam: Britta

Syskon: Hade två

Avkomor: Inga

Info: Lisa är en otroligt trevlig kanin. Funkar med alla kaniner, stora som små, hanar som honor. En väldigt mysig kanin. Hon är inavel och det var därför hennes syskon inte överlevde, Lilly ( Missbildad ) och Lasse ( Vet inte varför ). Men på henne är det inget fel på, som tur är.

Namn: Ashley
Född: 2008-04-05
Pap: Top Gun - Mam: Ashes
Syskon: 4 st
Avkommor: Kommer nog paras
Info: Ashley är en riktig gulleplutt! När hon kom till oss funka det perfekt från första stund. Väldigt fin i färgen, tycker jag. Hon är inte utställd men ska ställas ut i februari. Har inte hoppats än. Ashely är mysig och söt. Vill inte riktigt vara stilla när man håller henne och bråkar med burkompisen när det är dags för middag men annars mysig.
Lisas Födsel
Det var sommaren 05 och kaninerna var ute i hagen. XQuisit och Britta i en hage och okastrerade Olle i hagen bredvid. Familjen är inne i huset och kusinen kommer inspringande och skriker att Britta är i Olles hage. Vi tyckte det var väldigt konstigt eftersom Britta måste ha klättrat och hoppat över till Olle isåfall. Vi förde iallafall över Britta till rätt hage men hela grejen hände igen ändå. Den här gången parades dom också. Vi flyttade snabbt som attan över Britta igen till rätt hage därför att Olle och Britta är syskon. Men, ändå, tre veckor senare föddes Lilly, Lasse och så Lisa. Lilly var mindre än de två andra och kom in fram till mjölken när det var matdags och förblev liten. Vi märkte också att Lillys framben var väldigt långa i jämförelse till hennes kropp. En morgon upptäckte vi att Lilly låg utanför boet. Vi vet inte hur hon kom dit, Men det kan vara så att Britta märkte att det var något fel på Lilly och ville ta slut på det. Vi vet inte men vi vet att Britta är en väldigt duktig mamma. Iallafall fick vi tyvärr ta bort Lilly. Lasse sålde vi till några kompisar men han avled tyvärr. Så då fanns bara lilla Lisa kvar och henne behöll vi. Nu mår hon hur bra som helst men kan tyvärr inte ställas ut.

1 kommentar:

Marie sa...

Långörade sötnosar. Ashley är söt med snöflingorna på nosen :-)